برقکاری ساختمان

نصب آنتن

dayan search dayan search dayan search · 1400/10/5 11:25 ·


خريد آنتن

با توجه به اينكه در اكثر نقاط ايران تلويزيون ديجيتال ارائه مي شود، شما مي توانيد با خريد يك آنتن ساده ي حدودا ۵ يا ۶ پره اي همه كانالهاي تلويزيون و راديو را با شفافيت كامل دريافت كنيد. البته اين موضوع منوط به اين است كه شما گيرنده تلويزيون ديجيتال را داشته باشيد.

 

يافتن سيم آنتن طبقه ي مربوطه ي خودتان

در اين مرحله اگر سيم كش ساختمان، نام طبقات را بر روي سيم هايي كه در پشت بام وجود دارد، نوشته باشد، كار شما بسيار ساده خواهد بود ولي اگر شما نتوانيد تشخيص دهيد كه كدام سيم براي طبقه ي شماست مي توانيد با كمك يك نفر هر كدام از سيم هايي كه در پشت بام وجود دارد را بكشيد و نفر دوم در طبقه ي مربوطه مشاهده كند كه هر وقت سيم كشيده شد به شما كه در پشت بام است خبر دهد.

اتصال سيم به برد داخل آنتن

ابتدا سر سيم را از داخل واشر پلاستيكي آب بندي عبور دهيد. سپس به سراغ اتصال سيم به برد داخلي مي رويم. سيم هاي آنتن (كواكسيال) از دو بخش تشكيل شده اند. يك سيم رشته اي كه دور تا دور سيم بافته شده است و يك سيم مفتولي كه در وسط سيم قرار دارد. ابتدا حدود ۲ تا ۳ سانت از سر سيم را از پوشش روي آن بيرون بياوريد. براي اين كار مي توانيد از كاتر استفاده كنيد. سعي كنيد برشي نازك به صورت حلقه اي دورتادور سيم بزنيد تا جدار سيم رشته اي را نبريد. سپس جدار پلاستيكي داخلي كه دور مفتول پيچيده شده است را نيز به اندازه ي نيم سانت ببريد. بر روي بُرد ۲ حلقه وجود دارد كه يكي بزرگتر و يكي كوچكتر است.

مفتول وسط سيم را بايد در حلقه ي كوچك وارد كرد و با پيچ ريزي كه بر روي آن است محكم نمود و سيم رشته اي را نيز داخل حلقه ي بزرگتر بايد بست. دقت داشته باشيد كه به هيچ عنوان اين دوسيم با هم و يا حلقه اي غير از حلقه ي خودشان نبايد برخورد داشته باشند. زيرا سبب اختلال امواج دريافتي مي شود. البته براي نصب ماهواره بهتر است از يك نصاب انتن ماهواره كمك بگيريد زيرا دستگاه هاي مخصوص براي اين كار دارند.

بستن جعبه بُرد آنتن

در اين مرحله درب جعبه اي پلاستيكي كه دور تا دور بُرد آنتن قرار مي گيرد را ببنديد. اين جعبه وظيفه ي محافظت از بُرد در برابر آفتاب و باران را دارد. براي محافظت بهتر در برابر باران و نفوذ آب درون جعبه، پيشنهاد مي كنيم چند دور چسب پهن شيشه اي به دور آن بپيچانيد.

نصب فيش آنتن براي اتصال به پشت تلويزيون

در اين مرحله فيش اتصال براي ورودي آنتن پشت تلويزيون را مطابق مرحله اتصال سيم آنتن به بُرد، متصل نمائيد. و سپس فيش را به محل مورد نظر بر روي تلويزيون و يا ستاپ باكس خود وصل كنيد و اقدام به كانال يابي نمائيد. در صورتيكه همه ي مراحل را به درستي انجام داده باشيد سيستم شما همه ي كانالهاي تلويزيون و راديوي داخلي را ليست خواهد كرد.

 

روش نصب آنتن مركزي

فوايد ماهواره مركزي يا سيستم آنتن مركزي ماهواره چيست؟ 

بهتر است قبل از توضيح كامل سيستم ماهواره مركزي تمامي فوايدي كه يك ماهواره مركزي براي ساختمان يا برج مسكوني دارد را ذكر نماييم. اين سيستم همانند ديگر سيستم هاي مركزي از يك سيستم كلي استفاده ميكند كه اگر ساختمان خود را به اين سيستم مجهز نماييم.

  • از شلوغي پشت بام راحت خواهيم شد.
  • مي توانيم از سيستم هاي يكپارچه انتقال تصاوير دوربين ها به واحدها استفاده نماييم.
  • مي توانيم كانال اختصاصي پخش فيلم هاي روز داشته باشيم.
  • مي توانيم هزينه هاي نگه داري و تعمير را به حداقل برسانيم.
  • مي توانيم مشكلاتي نظير طوفان و … كه به ما آسيبهاي زيان آوري وارد ميكنند را به حداقل برسانيم.
  • ميتوانيم از همان كابل آنتن مركزي خود به صورت چندكاره استفاده نماييم.يعني جهت هم آنتن مركزي و هم ماهواره مركزي استفاده نماييم.
  • حتي تمامي كانالهاي ۴K را نيز با اين سيستم دريافت نماييم.
  • حتي اينترنت مركزي نيز در اين سيستم قابل دريافت خواهد بود.

۱. ديش ماهواره مركزي

شما اولين تجهيزي كه جهت دريافت سيگنال براي نصب آنتن مركزي ماهواره نياز داريد چند عدد ديش ديواري بيضي به تعداد مورد نياز مي باشد.

توجه كنيد :

ديش هاي ديواري موجود در بازار ايران چندين مدل دارند كه بهترين اين مدل ها ديش هاي بيضي و ديواري دو ميل مي باشند.

 

روش نصب آنتن ماهواره مركزي :

  1. متمركز كردن امواج ماهواره اي ( ديش)
  2. دريافت و تبديل امواج ماهواره اي ( ال ان بي )
  3. انتقال فركانس ها ( كابل كواكسيال )
  4. سوييچ كردن دسته فركانس به واحدها( مولتي سوييچ )
  5. سوار بر ولتاژ شدن فركانس( منبع تغذيه و مولتي سوييچ)
  6. اتصال كابل با تجهيزات (سوكت ها)
  7. دريافت فركانس و مشاهده تصاوير( رسيور)

 

حالا ما در اينجا بعد از نصب ديشها و ال ان بي كوادرو ها از هر ال ان سي چهارتا كابل كواكسيال مي گيريم كه هر كدوم رو به يكي از ورودي هاي ماهواره متصل ميكنيم.

  • يعني ورتيكال هاي ال ان سي رو به ورتيكال هاي مولتي سوييچ
  • ورتيكال لو ال ان سي رو به ورتيكال لو مولتي سوييچ
  • هوريزنتال هاي ال ان سي رو به هوريزنتال هي مولتي سوييچ
  • هوريزنتال لو ال ان سي رو به هوريزنتال لو مولتي سوييچ

در اين مرحله هر كدام از خروجي ها را به يك واحد اختصاص مي دهيم.